Headset för digitala möten

Headset för digitala möten

När företag går internationellt är det absolut nödvändigt för dem att hitta ett sätt att sänka kostnaderna för kommunikationen. Det är därför Skype, en online applikation som har blivit mycket populär. Kunder och kollegor i ett företag kan använda det så länge båda parterna använder Skype.

Att implementera Skype som en del av ditt arbetssätt för kommunikation i ditt företag behöver du bara skulle innebära en liten finansiell investering – ett kompatibelt headset. Det enda som återstår att överväga är dock vilket headset som är bäst för Skype-samtal.
Eftersom de flesta headset är Skype-kompatibla finns det en rad andra överväganden att komma ihåg när du köper headset för ditt företag.
På hear/pro har vi många års erfarenhet och vi förstår att det krävs mycket vetenskap och teknik för att göra ett par perfekta hörlurar som ger bästa ljud och tydlighet.
Därför har vi utformat våra hörlurar på ett sätt som är anpassat till dina specifika krav. När allt kommer omkring är uppgiften att välja hörlurar mer än att bara välja en färg, istället måste du matcha paret till ditt mål.
För att hjälpa dig har vi skapat en guide som du kan följa för att göra ett välgrundat val när du köper ett par hörlurar.

 

Typ av anslutning
Anslutningstypen kan vara en nyckelfaktor för att hitta rätt headset. De vanliga 3,5 mm analoga uttagen eller USB-headset används ofta för trådbunden eller trådlös kommunikation och även för trådlösa Bluetooth-headset. Det bästa förhållandet beror på dina behov – kommer dina kollegor att vara stillastående eller rörliga? Har datorn headset- och mikrofonuttag eller bara USB-portar på datorns framsida? Kom ihåg dessa överväganden när du väljer typ av kontakt.

Design
Headset stilarna skiljer sig mycket åt och erbjuder dig en mängd olika alternativ. Vissa använder grundläggande öronproppar med en liten mikrofon inbyggd i ett nav i kabeln, medan andra föredrar en mer konventionell över-örat-stil av en justerbar bommikrofon. Att välja den bästa designen beror på två viktiga faktorer – anställdas nöjdhet och totala kostnad. Minimalistiska hörlurar brukar kosta mindre men kanske inte är lika effektiva eller praktiska för dina medarbetare.

Kvalitet
Bra ljudkvalitet kan vara en mycket kritisk aspekt av dina val – ett samtal av dålig kvalitet kommer att ge ett negativt intryck hos den du talar med och slösa tid eftersom varje sida måste upprepa sig för att höras korrekt. Billigare hörlurar har lägre ljudkvalitet och kan resultera i både skickat och mottaget lågupplöst ljud inte är bra.

Komfort
Ett annat viktigt övervägande är användarkomforten, särskilt när du väljer headset för långvarig användning. Under korta perioder av användning kan vissa protdukter vara tillräckligt lämpliga men inte mer än kortare tid per dag. Titta på olika headsets stilar innan du köper, som hur den ansluts till enheten och hur mycket vaddering som används. Om du tycker det är lämpligt, innan du köper, prata med dina kollegor för att få en viss överenskommelse om ett lämpligt utseende.

Kompatibilitet
Är alla dator headset  kompatibla med Skype? Vi  rekommenderar att besöka Skype Shop på Skypes webbplats, som har en rad garanterade kompatibla headset. Innan du gör en beställning måste du dock se till att du verkligen köper rätt eftersom mobila headset inte fungerar med Skype.

Brusreducerande
Våra hörlurar fungerar med ett aktiv brusreducerande teknik, där vissa ljud blockeras för att ge mottagaren en tydligare kommunikation. Starka brusreducerande hörlurar använder små mikrofoner som absorberar bakgrundsljud och avger brus i motsatt riktning för att blockera oönskat ljud. Systemet fungerar inte för ljud som förändras för mycket, för mikrofonen kan inte plocka upp och svara snabbt på olika frekvenser. Istället är brusreducerande hörlurar till hjälp för att blockera vardagliga ljud, till exempel anställda som chattar i bakgrunden, ljud från kopieringsmaskiner eller t ex  luftkonditioneringen.

Slutsats
Det här är bara några överväganden som du måste tänka på innan du väljer ett headset som gör att du kan få en tydlig kommunikation under ditt Skype-samtal. Vi förstår vikten av effektivt samarbete mellan teammedlemmar på hear/pro, därför har vi utformat en mängd olika headset som passar dina behov perfekt.